Har du drabbats av nackspärr eller en stel nacke så kan det vara en skön lindring att använda en halskrage eller en nackkrage. Akut torticollis, som är det latinska namnet på nackspärr kan komma helt plötsligt och ibland utan orsak. Du känner då smärta och stelhet i nacken. Det kan gå över av sig självt, genom att du bara stöttar din nacke med en halskrage, men ibland kan du ha behov av att besöka en naprapat eller en kiropraktor för att få hjälp. De kan lösa upp den låsning som blivit i din nackes facettleder.

Halskrage från Sportsrehab.se – Sportsrehab är ledande inom rehabprodukter i Sverige.

halskrage nackkrage nackspärr

Nackkrage CerviLoc

359 kr

  • Lindrar nackspärr
  • Vid av whiplashskada
  • Stela nackmuskler
  • Lindrar nacksmärtor

 LÄS MER OM NACKKRAGEN HÄR

Vad ska du göra om du drabbas av nackspärr

Nackspärr kan du drabbas av genom överansträngning av nacken. Kanske du har sovit i en illa position, eller så har du en arbetsställning som inte är optimal. När du väl drabbats, så kan du söka lindring genom halskrage eller nackkrage, som stöttar och stödjer nacken. En värmekudde kan även det kännas skönt. Se även till att förebygga att få nackspärr, om du drabbas ofta. Det kan du göra genom att se över arbetsställningen på jobbet, eller byta kuddar i sängen. Det är även bra att träna, överlag, och det finns även särskilda övningar, speciellt för nacken samt nackens muskler, som i längden kan göra att du drabbas mindre av nackspärr.

Varför använda en nackkrage eller halskrage?

Dels kan en nackkrage eller halskrage behövas, om du råkat ut för ett trauma, opererats eller har en kronisk sjukdom. Den kan även vara bra om du drabbats av nackspärr. Dessa kragar har konstruerats på sådant vis att de ska kunna behandla en nacke som smärtar. De avlastar även nacken på ett bra sätt. En halskrage är som en slags stödkrage för nacken. Det för att både nacken och nackkotpelaren avlastas när det finns problem. Många gånger är dessa kragar tillverkade av ett skummaterial, som är formstabilt, samt klädda med en bomullstrikå som är mjuk. Du kan även få extra stöd med en nackkrage, om du har överbelastningsproblem.

Sök hjälp i tid

Om en nackkrage eller halskrage inte avlastar och hjälper dig på rätt sätt eller om dina problem inte går över, så är det viktigt att söka vård. Du kan få hjälp med dina nackproblem hos en naprapat eller en kiropraktor. Tveka inte att söka hjälp, om du har smärta som inte vill ge med sig eller om kragarna inte stödjer på rätt sätt.

GRATIS NACKSPÄRRSBEHANDLING - Klicka på bilden för info

Gilla oss på facebook

Facebook Pagelike Widget

Ischiasspecialisterna

Ischiasspecialisterna

Boka en behandlingstid.

Ischiasspecialisterna har kliniker i Stockholm, Göteborg & Malmö

Våra behandlare är leg.Naprapater och Kiropraktorer.

Tel:0770 – 17 50 52