När det kommer till nackspärr behandling så finns det en del saker du kan göra själv. Ofta så går nackspärr över av sig själv, men under tiden det smärtar kan det vara skönt att lindra denna.

Vid akut nackspärr, så kan både värme och kyla hjälpa. Det ger lindring och dämpar inflammationen i leder och muskler

Att röra på sig är viktigt, alltid, och även så när du har drabbats av nackspärr. Undvik att lägga dig i sängen samt undvik att böja huvudet framåt eller utföra hastiga rörelser med huvud och nacke.

Kiropraktisk och naprapatisk nackspärr behandling

Hos en kiropraktor eller en naprapat kan du få nackspärr behandling. Hos dem kan du få en behandling som kombinerar mobilisering, massage och neuromuskulär behandling.

En kiropraktor eller naprapat kan även hjälpa dig med att förebygga besvär, genom att ta reda på bakomliggande orsaker.

Det är viktigt att veta att akuta nacksmärtor ofta försvinner av sig själv utan behandling. Om du har nacksmärta en kortare tid kan det behandlas med manuella metoder som kiropraktisk behandling och smärtstillande medicin.

Vid nacksmärtor som varat längre än 3 månader är det bra att besöka en naprapat, kiropraktor eller fysioterapeut.  Det kan vara läge att testa styrketräning och/eller sjukgymnastik.

Vad kan man göra åt nackspärr

Om du vet med dig att du ofta drabbas av nackspärr så är det en god idé att ta reda på varför. Det kan en naprapat eller kiropraktor hjälpa dig med. Du kan göra en del förebyggande saker för att undvika att drabbas. Om du dock redan har drabbats, så finns det en del saker att göra. Du kan vänta ut den, då det är en åkomma som ofta går över av sig självt. Värme eller kyla kan lindra mot smärtan. Även receptfria läkemedel kan hjälpa.

Behandling hos naprapat eller kiropraktor kan vara läge om din nackspärr inte släpper av sig självt.

nackspärr behandling

Förebygga nackspärr

Om du är en person som ofta lider av nackspärr så finns det enkla saker som du kan göra, för att förebygga att nackspärr uppstår. Bland annat är det bra att röra på sig mycket, som till exempel att promenera mycket eller gå på gymmet. Att stärka dina muskler i nacke, mage och rygg är det primära målet med träningen. Sitter du still mycket på ditt arbete så gäller det att du tänker ergonomiskt. Du bör sitta med en rak rygg och ha armar och händer vilande mot bordsskiva eller armstöd. Om du sitter vid en dator så ska den vara rakt framför dig så att du inte behöver vrida nacken i en konstig ställning. Skärmen vara placerad rakt framför ögonen på en armlängds avstånd.

Det är även bra att se över sina sovvanor. En kudde som stödjer nacken när du sover är bra och försök att undvika att sova på magen.

När smärtan väl har uppstått är det så klart för sent för förebyggande åtgärder. Du bör då ta kontakt med en kiropraktor eller naprapat för att få en behandling. Hos dem kan du även få hjälp med att förebygga så att du slipper drabbas igen. Det genom övningar, så väl som att se över din arbetsplats och andra vanor.

Många människor som har återkommande nackproblem kan må bra av att besöka en kiropraktor eller naprapat regelbundet för att upp mindre låsningar i nacken innan besvären blir akuta.

Bli av med akut nacksmärta

Akut nacksmärta är ett plötsligt uppkommit tillstånd som ger dig en mycket kraftig smärta. Det kan bero på nackspärr så väl som att det kan vara facettledsyndrom eller myos, vilket är ömmande muskelknutor. Akut nackspärr är en av de vanligaste orsakerna till att människor söker hjälp hos en till exempel en kiropraktor. Genom att gå till en kiropraktor och få en kiropraktisk behandling så får du hjälp på ett bra sätt. En kiropraktisk behandling för nackspärr går ut på att med snabba, preciserade tryck och justeringar förbättra rörligheten i de låsta lederna.  Det finns även mjuka metoder som stretchning och uppmjukning av muskler inom behandlingen. Behöver du behandling?  Kontakta http://ischiasspecialisterna.se/ Dom är experter på att behandla nackspärr.

 

 

 

GRATIS NACKSPÄRRSBEHANDLING - Klicka på bilden för info

Gilla oss på facebook

Facebook Pagelike Widget

Ischiasspecialisterna

Ischiasspecialisterna

Boka en behandlingstid.

Ischiasspecialisterna har kliniker i Stockholm, Göteborg & Malmö

Våra behandlare är leg.Naprapater och Kiropraktorer.

Tel:0770 – 17 50 52